نام قطعات خودرو با عکس (فهرست کامل قطعات pdf)
نام قطعات خودرو
نام قطعات خودرو با عکس فهرستی است که همهی افرادی که قصد تجارت قطعات خودرو را دارند، باید بلد باشند. اگر شما به عنوان فروشنده لوازم یدکی، فهرست کامل قطعات خودرو را بشناسید و آشنایی با قطعات خودرو را داشته باشید، خرید و فروش قطعات برایتان مثل آب خوردن خواهد شد.
قطعه شناسی خودرو، کسب و کار شما را زیر و رو میکند! به شما تسلط کافی میدهد که در خرید قطعات و فروش آنها چگونه عمل کنید تا در این بازار رقابتی برنده باشید.
همچنین شما به عنوان یک راننده، اگر می خواهید با خیال راحت رانندگی کرده و از ماشینتان به درستی نگهداری کنید، آشنایی با اجزای ماشین برایتان ضروری است. دانستن قطعات وسیله نقلیه و نحوه کار هر کدام به شما کمک میکند تا مشکل را سریع تشخیص داده و اقدامات لازم را انجام دهید.
به همین دلیل است که در دکتر یدکی، این مقاله را آماده کردهایم که در آن نام قطعات خودرو با عکس و فایل pdf به صورت کامل لیست شده است. برای درک بهتر، قطعات را با توجه به سیستم خودرو دستهبندی کردهایم؛ امیدواریم این فهرست به شما کمک کند تا درک اولیهای از قطعات ماشین به دست آورید.
حتما بخوانید: راه اندازی لوازم یدکی خودرو (0 تا 100)
آشنایی با قطعات خودرو pdf
توضیحات اینجا فقط خلاصهای از نام قطعات خودرو با عکس و فهرست کامل قطعات خودرو pdf است، برای دانستن بیشتر، باید تحقیق و مطالعه عمیقتری روی اجزای ماشین داشته باشید. امیدوارم که اصول اولیه در این مقاله به شما کمک کند تا درک اولیه از قطعات ماشین به دست آورید. اما اگر قصد دارید آشنایی کامل با قطعات خودرو داشته باشید و تمام اجزای ماشین از ریز تا درشت را بشناسید، شرکت در دوره قطعه شناسی خودرو که توسط رضا مجد (بیزنس کوچ و فعال در حوزه فروش لوازم یدکی خودرو) تدریس شده است، بسیار برایتان مفید خواهد بود.
فهرست کامل قطعات خودرو با عکس
اگر میخواهید با فهرست کامل قطعات خودرو با عکس آشنایی داشته باشید، ایتدا باید بدانید، سیستم خودرو از بخشهای مختلفی تشکیل شده است. این بخشها شامل قطعات موتوری، قطعات گیربکس و دیفرانسیل، قطعات چرخ و ترمز، قطعات جلوبندی و تعلیق، قطعات مصرفی خودرو، قطعات شاسی و بدنه، قطعات برق و روشنایی است. همهی این بخشها شامل زیر مجموعه و قطعات مربوط به خود هستند.
آشنایی با قطعات موتور خودرو
اجزای موتور ماشین در حقیقت قلب خودرو است. این بخش از قطعات متحرک و ثابت تشکیل شده است که نقش حیاتی در خودرو ایفا میکنند. این اجزا شامل:
- میللنگ، سوپاپ دود و هوا
سوپاپ در قسمت سر سیلندر موتور قرار دارد. وظیفه این قطعه ورود و خروج هوا و دود در بو شسیلندر است. میل لنگ نیز قطعهای است که در بخش زیرین موتور قرار میگیرد.
2. میل بادامک، پیستون
نام دیگر میل بادامک، میل سوپاپ نیز است. این قطعه یکی از مهمترین قطعات موتور خودرو است که باعث حرکت سوپاپ در موتور خودرو میشود. پیستون نیز در داخل بوش سیلندر حرکت کرده و یکی از قطعات اصلی در سیستم احتراق موتور میباشد.
- شاتون، فنر سوپاپ، گاید سوپاپ، سیت سوپاپ
شاتون محور اتصال است که میللنگ را به پیستون متصل میکند. گاید سوپاپ به عنوان راهنما برای سوپاپ عمل میکند.
- تسمه تایمینگ، تسمه سفتکن
تسمه تایم رابط بین میل لنگ و میل بادامک است. این قطعه چرخش میللنگ را به میلبادامک انتقال میدهد تا میلبادامک نیز به چرخش در بیایید. تسمه تایم جز قطعات مصرفی خودرو است و در بازههای زمانی مشخصی باید تعویض شود.
سایر قطعات خودرو در موتور شامل موارد زیر است:
- چرخنده میللنگ، چرخ دنده میل بادامک، میل اسبک
- لقی سوپاپ، فنر سوپاپ، پیچ تنظیم لقی
- دینام، توزیع کننده برق
- رینگ پیستون، یاتاقان، شمع موتور
- کارتل، استکانی، میل تایپیت
آشنایی با قطعات گیربکس و دیفرانسیل خودرو
سیستم گیربکس و دیفرانسیل بخش است که قدرت موتور را به چرخهای خودرو میرساند. این سیستم از خودرو نیز دارای فهرستی از قطعات خودرو است که شامل موارد زیر هستند.
- دیسک و صفحه، پمپ کلاچ بالا، پمپ کلاچ پایین
یکی از مهمترین قطعات خودرو در سیستم گیربکس و دیفرانسیل، دیسک و صفحه کلاچ است. این قطعه از قطعات مصرفی خودرو بوده و نیاز است در یک بازه زمانی نسبت به تعویض آن اقدام شود.
- ماهک تعویض دنده، دوشاخ کلاچ، فشنگی دنده عقب
- ساعتی گیربکس، سیم کلاچ اتوماتیک، دنده
- سنگ فلایویل، صافی گیربکس، توربین گیربکس
- قیفی گیربکس، دنده برنجی، اهم گیربکس
- شفت کوتاه گیربکس، شفت بلند گیربکس، آهنربای داخل گیربکس
در سیستم گیبرکس، انواع زیادی از چرخ دندهها وجود دارد. برخی از انواع پرکاربرد آن عبارتند از: ساده، مارپیچ، شانهای، حلزونی، مخروطی، مارپیچی، سیاره ای، هیپوئید، جناغی ، رینگی، مخروطی مارپیچ.
نام قطعات خودرو با عکس در بخش دیفرانسیل نیز شامل چرخ دنده پلوس، چرخ دنده کرانویل، چرخ دنده هرزگرد، چرخ دندههای جانبی، چرخ دنده اسپایدر، هوزینگ، دنده پینیون است. در شکل زیر تصویر هر قطعه به وضوح قابل مشاهده است.
نام قطعات بدنه خودرو با عکس
قطعات شاسی و بدنه خودرو به 6 بخش مهم تقسیم بندی میشود. این 6 بخش شامل اتاق خودرو، سقف، درب و کاپوت، سپر ، چراغها، سینی زیر موتور، گلگیر است. اما اگر به صورت جزیی بخواهیم قطعات بدنه خودرو با عکس را بشناسید در ادامه به آن میپردازیم.
در تصویر بالا، به قطعات بدنه خودرو با عکس اشاره شده است. بیایید درادامه به هر یک به صورت جزیی تر آشنا شویم.
- کاپوت، سپر عقب و جلو، دربها خودرو
دقت داشته باشید، سپر برای عقب و جلوی خودرو شکل متفاوتی دارد. .ظیفه سپر مراقبت از خودرو در هنگام برخورد با اجسام و یا تصادفات است.
2. جلو پنجره، سینی زیر موتور
جلوپنجره، جلوی خودرو را میپوشاند و موتور را خنک نگه میدارد. هنگام رانندگی، این شبکه هوا را از بیرون میمکد و به تهویه محفظه موتور کمک میکند. سینی زیر موتور نیز در بخش زیرین موتور نصب شده و در کنار کاپوت باعث ایجاد یک پوشش کامل برای موتور خودرو میشود.
3. گلگیر عقب و جلو، بوش گلگیر
گلگیربخش خمیدهای از بدنۀ خودرو است که در بالای چرخهای جلو و عقب خودرو قرار گرفته است. وظیفه اصلی گلگیر جلوگیری از پرتاب شن، گل، سنگ، مایعات و سایر نخالههایی است که لاستیکهای چرخان به هوا پرتاب میکنند. در هر نوع وسیله نقلیه، هر چرخ دارای یک بوش گلگیر جداگانه است. وظیفۀ بوشهای گلگیر ایجاد مانع در برابر نفوذ خاک، گل، آب، سموم محیطی و سایر ناخالصیها به درون محفظه موتور و جلوگیری از واردشدن آسیب جدی به موتور است.
4. چراغ جلو، چراغ مه شکن، چراغ راهنما، چراغ عقب، چراغ سقف
5. برف پاک کن، آرم، آفتابگیر
6. دستگیره سقف، نمد سقف، صندلی خودرو
7. کمربند ایمنی، بوق، بادگیر،
8. جعبه داشبورد، دستگیره درب، گل پخش کن
آشنایی با قطعات چرخ و ترمز خودرو با عکس
سیستم ترمز از دو بخش اصلی تشکیل شده است ؛ ۱- سیلندر اصلی (پمپ زیر پدال ترمز) .۲- مکانیسم های مربوط به ترمز دیسکی یا کاسه ای در چرخ ها.
به طور خلاصه میتوان گفت: زمانی که راننده به وسیله پای خود، روی پدال ترمز فشار میاورد ، این فشار وارد سیستم هیدرولیکی میشود و باعث جلو رفتن پیستون پمپ اصلی ترمز شده و پیستون روغن ترمز موجود در سیلندر ترمز که جلوی پیستون قرار دارد را تحت فشار قرار داده و هم زمان با حرکت خود در داخل سیلندر آن را با فشار زیاد از طریق لولههای فولادی رابط که در مقابل فشارهای جانبی بسیار مقاوم هستند به سمت سیلندر چرخها رانده و به این وسیله باعث جابجائی پیستونهای داخل سیلندر چرخ میشود .
اجزای تشکیل دهنده چرخ و ترمز عبارت است از:
- بوستر ترمز، سیلندر اصلی ترمز، اجزای بوستر ترمز
بوستر ترمز یا همان بوستر خلاء، از نظر ظاهری شبیه به یک قوطی فلزی سیاهرنگ است که پشت موتور و در سمت راننده نصب میشود؛ طوری که پس از باز کردن درب کاپوت، به راحتی میتوان آن را مشاهده نمود.
سیلندر اصلی ترمز نیز وظیفه دارد تا فشار لازم برای عملکرد ترمز را در اختیار هر دو قسمت قرار دهد. در واقع باید بگوییم که سیلندر اصلی ترمز که در موقعیتی جداگانه از سیلندر چرخ قرار گرفته، وظیفه دارد فشار مکانیکی را به هیدرولیکی تبدیل کند، کالیپرهای ترمز در چرخهای خودرو را درگیر کرده و روغن ترمز را به مدارات ترمز برساند تا عمل ترمزگیری، محقق شود.
- لنت ترمز، دیسک ترمز، کالیپر
هر سه قطعهای هستند که مرتبط با هم کار میکنند. این سه قطعه عامل اصلی توقف چرخ در هنگام ترمز گیری است.
- ترمز دستی، شیلنگ بوستر ترمز
- شیلنگ L شکل منبع تشدی، شیلنگ بوستر ترمز ABS
- مجموعه خار، فنر و پیچ در سیستم ترمز که شامل موارد زیر است.
پیچ سیلندر ترمز کوتاه، پیچ سیلندر ترمز بلند، پیچ هواگیری سیلندر ترمز چرخ عقب، پیچ هواگیری سیلندر ترمز چرخ جلو، پیچ دیسک چرخ جلو، پیچ هواگیری شیلنگ ترمز چرخ جلو، پبچ ریگلاژ هیدرولیک، پیچ سیلندر ترمز عقب، اشپیل لنت جلو، خار شیلنگ ترمز، خار ناخنی لنت جلو (کفشک)، فنر پدال کلاچ و ترمز و لاستیک های مانند: لاستیک زیر مخزن روغن ترمز.
جمعبندی
در این مقاله سعی بر آن شد تا نام قطعات خودرو با عکس به شما ارائه شود. همچنین لیست قطعات خودرو pdf جهت دانلود نیز در ابتدای متن را در اختیار شما، قرار دادیم. شما میتوانید جهت آموزش کامل قطعات خودرو، در یک دوره قطعه شناسی شرکت کنید تا تخصصیتر قطعات خودرو را بشناسید.
“یک هدیه به عزیزانی که قصد راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی خودرو دارند!”
برای دانلود رایگان آشنایی با قطعات خودرو بصورت pdf کافیست فرم زیر را پر کرده و فایل را دریافت کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
شغل لوازم یدکی خودرو (نظرات و هر آنچه که باید بدانید)
بیزنس مستر قطعات خودرو
بیزنس کوچینگ لوازم یدکی خودرو چیست؟ (7 مزیت کلیدی)
موفقیت در لوازم یدکی (5 رازی که به شما نمیگویند)
دیفرانسیل ماشین چیست (وظیفه دیفرانسیل در خودرو)
دکوراسیون مغازه لوازم یدکی خودرو، همه آنچه باید بدانید!
3 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی
سلام
خداقوت
میخوام با قطعات خودروآشنابشم قصدراه اندازی لوازم یدکی دارم راهنمایی بفرمایید
ممنون
سلام جناب طاقی عزیز؛
پیشنهاد ما برای شما شرکت در دوره بیزیدک جامع است. که هم کامل همه قطعات توضیح داده شده هم مهارت های فروش و کسبوکاری آموزش داده شده است.