فرایند تامین کالا در لوازم یدکی
بحث تامین کالا در لوازم یدکی و خرید قطعات خودرو برای افرادی که تازه وارد شغل لوازم یدکی شدهاند بسیار اهمیت دارد. بدون شک خرید قطعات اشتباه، از تامین کنندگان غیر معتبر خواب سرمایه و ضررهای زیادی به همراه خواهد داشت. اگر از جمله افرادی هستید که به تازگی قصد راه اندازی فروشگاه لوازم یدکی کردهاید، در خرید قطعات یدکی خودرو نباید عجله کنید؛ شما ماهها در این حرفه شاغل نبودید، یک ماه هم دیرتر وارد این کسب و کار شوید چیزی را از دست نخواهید داد. برای موفقیت در تامین کالا و جلوگیری از زیانهای جبران ناپذیر، در همین ابتدای شروع وقت کافی برای جمعآوری اطلاعات دقیق و درست در مورد قطعات خودرو، برندها و تامینکنندگان اختصاص دهید که بعدها اجناسی که خریدهاید، دستتان باد نکند.
ما در این مقاله از سری مقالات دکتر یدکی اصول درست در خرید و تامین قطعات خودرو که باید بدانید را توضیح دادیم تا با کمی تامل و دقت بتوانید قطعات درست را تامین و به فروش برسانید. با ما همراه باشید.
اصول درست در خرید و تامین قطعات خودرو
قطعات یدکی را میتوان به دو نوع اصلی تقسیم کرد: یک قطعات مصرفی و دوم قطعات بادوام. قطعات یدکی مصرفی مانند روان کنندهها و فیلترها طول عمر مشخصی دارند و باید در یک بازه مشخص به صورت مرتب تعویض شوند. قطعات یدکی بادوام مانند چرخ دندهها و یاتاقانها طول عمر بیشتری داشته و تنها در صورت خرابی یا فرسودگی تعویض میشوند.
از این رو مدیریت زنجیره تامین قطعات یدکی یک کار پیچیده است. شما باید قبل از هر چیز دانش کافی در مورد انواع قطعات خودرو، چرخه عمر و میزان نیاز بازار داشته باشید. فرایند تامین کالا در لوازم یدکی به شرح زیر است.
- آنالیز و بررسی جامعۀ هدف و مشتریان
- انجام تحقیقات در مورد محصولات و تامین کنندگان
- انتخاب تامین کننده و مقایسه پیشنهادات
- ثبت سفارش
حتما بخوانید: لیست لوارم یدکی خودرو برای مغازه
آنالیز و بررسی جامعه هدف و مشتریان
باید بدانیم همه مشتری ما نیستند! تنوع در قطعات یدکی بسیار است. میزان تولید خودروهای داخلی و خارجی روز به روز در حال افزایش است و از این رو میزان قطعات خودرو نیز در حال زیاد شدن. قبل شروع باید بدانید چه بخشی از این بازار بزرگ را قرار است به خود اختصاص دهید؛ مغازه من قرار است مرکز فروش چه قطعاتی باشد؛ قرار است به چه افرادی خدمات دهم. برای مثال، انتخاب میکنیم به فروش قطعات داخلی بپردازم یا خارجی، اگر قصد فروش قطعات خودروهای داخلی را دارم، قرار است، محصولات ایران خودرو باشد یا قطعات سایپا و یا هر دو و یا سایر محصولات ایرانی، خارجی، چینی و غیره.
برای اینکه بدانید به سراغ کدام یک از بازار هدف بروید، بستگی به تخصص، شناخت بازار هدف و میزان عرضه و تقاضا محصول دارد. لذا قبل از اینکه اقدام به خرید کالا بکنید، با بررسی و تحلیل دادهها بازار هدف و مشتریان خود را مشخص میکنید.
برای شناسایی بازار هدف در لوازم یدکی میتوانید از روشها و استراتژیهای مختلفی استفاده کنید. برای شروع به طرح سوالاتی از قبیل زیر بپردازید و با پاسخ به آن، برنامه تامین کالا خود را بچینید.
- چه کسی: میخواهید محصولاتتان را به چه کسانی بفروشید؟
- چه چیزی: در حال حاضر این افراد بیشتر چه محصولی را میخرند؟
- چه زمانی: مخاطبان هدف شما در چه بازه زمانی نیاز به خرید محصولات شما دارند؟
اگر سرمایه کم دارید میتوانید به صورت نیچ مارکتینگ وارد بازار شوید. نیچ مارکتینگ یعنی اختصاصی روی یک بخش کار کنید، مثلا فقط قطعات مصرفی مثل روغن موتور، لنت ترمز، تسمهها را بفروشید.
انجام تحقیقات در مورد محصولات و تامین کنندگان
بعد از اینکه مخاطب هدف خود را شناسایی کردید و به نیاز آن پی بردید، باید لیست کاملی از محصولات و تامینکنندگان جمع آوری کنید. در این مرحله ابتدا کالاهای مورد نیاز و تعداد خرید را مشخص کنید؛ سپس به سراغ تهیه لیست تامین کنندگان این قطعات بروید. جستجو در اینترنت، مراجعه حضوری به بازار لوازم یدکی تهران (مرکز آن چراغ برق) و یا نمایشگاه قطعات خودرو منابعی است که شما میتوانید لیست تامین کنندگان را تهیه کنید.
اگر یک فروشگاه محلی کوچک دارید، راحتترین روش مراجعه به بازار فروش قطعات خودرو در شهر محل سکونتتان است. شاید قیمت خرید کالا یکی دو درصد گرانتر باشد، ولی با توجه به اینکه میزان تامین کالای شما کم است، هزینه رفتن به تهران و باربری برایتان بصرفه نخواهد بود.
یکی از روشهای تامین کالا، اخذ نمایندگی لوازم یدکی از شرکتهای معتبر همچون ایساکو است. اگر قصد دارید محصولاتی با قیمت شرکتی بفروشید باید یک فروشگاه واجد شرایط باشید. برای اینکه فروشگاه لوازم یدکیتان واجد شرایط باشد یک سری استانداردهایی موظف است داشته باشد.
انتخاب تامین کننده و مقایسه پیشنهادات
بعد از تهیه لیست تامین کنندگان، نوبت به تهیه لیست قیمت و شرایط فروش هر کدام از این تامین کنندگان میرسد. تامین کنندگان با شرایط مختلط و تخفیفاتی اقدام به فروش محصولاتشان میکنند. شما هنگام استعلام قیمت، باید وارد مذاکره شوید و ببینید شرایط فروش قطعات خودرو در شرکتهای مختلف به چه شکلی است. چه خدمات و نخفیفاتی را برای مشتریان خود در نظر گرفتهاند. در تامین کالا به سراغ منابع معتبر و شرکتهایی بروید که خدمات پس از فروش دارند. با توجه به اینکه اجناس تقلبی در بازار بسیار است و تشخیص اصل از تقلبی در بیشتر مواقع دشوار، در خرید از ویزیتورها و افرادی که با هر شرایطی راضی هستند به شما جنس بفروشند دقت کنید؛ چرا که بعد از فروش کالایشان در بیشتر مواقع پاسخگوی شما نخواهند بود.
در هنگام تامین کالا، از فروشنده قطعات روشهای پرداخت را بپرسید. پرداخت نقد باشد به چه شکلیست و چقدر تخفیف شامل میشود؛ در صورت پرداخت نسیه شرایط چگونه است. اگر بخواهید نسیه بخرید طبیعی است که حاشیه سودتان کمی پایینتر باشد.
ثبت سفارش و تامین کالا
اکنون شما اطلاعات کافی را در مورد اینکه چه کالایی و با چه شرایطی تامین کنید جمعآوری کردهاید و بعد از بررسیهای لازم به این نتیجه رسیدهاید که قصد خرید محصولات شرکتی را دارید یا خرید محصولات بازاری. حالا میتوانید اقدام به ثبت سفارش و خرید قطعات مورد نظر بکنید. بعد از خرید قطعات، نوبت این است که برنامه فروش و بازاریابی خود را در میان جامعه هدف که در ابتدا تعیین کردید بچینید.
حتما بخوانید: سود لوازم یدکی چند درصد است؟
جمع بندی
تامین کالا در لوازم یدکی امری است که نیاز به مشورت، بررسی و تحقیق بسیار دارد. خطا در تامین قطعات خودرو برای افرادی که جدیدا فروشگاه لوازم یدکی خود را افتتاح کردهاند، ممکن است ضرر زیان بسیاری داشته باشد؛ حال آنکه با کمی وقت گذاشتن و بررسی جامع میتوان جلوی زیانهای احتمالی را گرفت. در همین ابتدا بررسی کنید خرید چه کالایی، با چه شرایطی، از چه منبعی تامین کنید، برایتان سود ده و بصرفه است. هر چند ممکن است بعد از ورود به این کسب و کار مسیرهای جدید و بصرفهی دیگری را پیدا کنید.
دیدگاهتان را بنویسید